Персональна виставка студенток кафедри образотворчогомистецтва АХІ ОДАБА

Шість художниць, шість світів, виставка студентської графіки та акварелі в галереї Всесвітнього клубу одеситів (Маразліївська, 7). Її автори — студентки Одеської державної академії будівництва та архітектури (кафедра образотворчого мистецтва). Усі красуні, усі натхненні, сповнені надій на те, що цьому світу потрібне мистецтво. А роботи надзвичайно витончені та якісні. Кожна дівчина чудово пише аквареллю, малює і створює друковану графіку від офортів до ліногравюри.

Анастасія Балійчук мріє мандрувати та писати картини в різних куточках світу. Христина Бонцю з ранніх років не розлучається з олівцем. Тамара Нєдєльська росла в сім’ї, де всі так чи інакше пов’язані з мистецтвом, вибір професії був зумовлений. Марія Святна закохалася в складну, але таку витончену і ніжну техніку, як «суха голка».

— Я закарбовую свою пристрасть «сухою голкою», а слід сміливості залишаю ліногравюрі, — заявляє Єлизавета Чорна.

— Графіка для мене є найкращим способом висловитися, — каже Олександра Шапаєва.

— Вважаю, ми маємо вчитися в природи. Маємо навчитися любити, бачити красу, випромінювати доброту і чистоту. За допомогою плям і ліній робити «завжди» з «зараз», щоб сезонні квіти можна було побачити і завтра, і через три місяці, і через рік.

Текст Галина Мар’їна. Фото Олександра Синельнікова.

admin

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *